Windows embedded

Annonse


Microsoft i bilen

Windows embeddedMSNBC kunne i går melde at BMW blir de første til å benytte seg av Windows CE baserte løsninger for sine kjørecomputere. Først ut i ilden er BMW 7-serie sedan. Microsoft lover at det er flere produsenter som har sett på løsningene og at disse vil bli annonsert senere i år.

En fot i alle markeder

Å være størst i verden på operativsystemer for PC er som kjent ikke nok for Microsoft. Nå som bilene begynner å bli mer «digitale», er det på tide å ta opp kampen også i det markedet. Hittil har det vært Sun Microsystems og deres java-løsninger som har vært vanligst i bransjen. Sun Microsystems leverer i dag løsninger til både General Motors og Ford.

-Kjørecomputere er kommet for å bli. Spørsmålene er bare når og hvordan, sier Gonzalo Bustillos, som er sjef for Microsofts bilindustriavdeling. Videre avslører han at Microsoft i dag er installert i 13 andre bilmerker og modeller, hvorav 9 blir lansert i år. Samtidig understreker Bustillos at Microsoft er i dialog med samtlige bilmerker.

Windows über alles

Microsofts langsiktige mål er, ikke overraskende, at man skal ha tilgang på sitt hjemmenettverk også i bilen, og benytte seg av elektroniske NAF- bøker, e-post, Messenger, WMA og alle de andre produktene som sikkert vil komme.

Kanskje er ikke ideen om å kunne laste ned en film til baksetet så dum?

Annonse