Annonse


Norske turkart på mobilen

Så rakk de det like vel til påske; fra og med i morgen kan du laste digitale turkart over Oslomarka, Hardangervidda, Rondane og Jotunheimen inn på mobiltelefonen.

Detaljerte kart

Med topografisk kart menes kart som ikke bare viser veier og bygninger, men også hvordan terrenget er formet. Ferdes du i ulendt terreng vil du fort oppdage at den korteste veien mellom to punkter slett ikke behøver å være en rett linje. Kartene inneholder samme informasjon som M711-serien (1:50.000), noe som i korthet betyr at jo tettere det er mellom høydelinjene (kotene), jo brattere er terrenget.

Norsk programvare

De nye kartene selges for 990,- (inkl.mva). Å flytte kartdata over i telefonen krever at du har en PC med nødvendig programvare. Denne programvaren er utviklet av Statens kartverk på Ringerike, og leveres sammen med kartet.

Spesialkart

Ønsker du å spesialbestille kart over andre områder enn de som i dag er dekket kan Statens Kartverk ordne dette også. Prisen for silke kart vil ligge på mellom 1.500 og 2.000 kroner, og her må du regne med en viss bestillingstid.

I påskeutgaven av Mobilmagasinet kan du lese mer om Benefon ESC og de nye kartene.

Annonse