Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Mann drept av Nintendo 64

En amerikansk kvinne går nå til sak mot Nintendo, etter at sønnen hennes kollapset død foran spillboksen sin.

Etter en lengre økt med sin N64, fikk den 30 år gamle Louisiana-mannen et plutselig illebefinnende, hvorpå han slo hodet i bordet og døde. Hans mor saksøker nå Nintendo for «unspecified damages», skriver TheRegister.

Det hører med til historien at mannen fikk sine første epileptiske anfall etter at han kjøpte spillkonsollen i 1999, men holdt likevel frem med intense daglige spilleøkter på opptil 8 timer i strekk.

Rett og urett

Nintendo frasier seg alt ansvar for 30-åringens død.

I en lignende rettsak i fjor ble det slått fast av juryen at selv om SNES-maskinen (som saken da gjaldt) ikke var uforsvarlig farlig konstruert, sørget ikke selskapet for å advare tilstrekkelig mot faren for anfall.

Alle Nintendo-spill kommer i dag med ekstensive påskrifter som nettopp advarer kunder som har hatt slike anfall mot å spille uten først å konsultere lege. Spilleren blir også bedt om å stanse spillingen umiddelbart, hvis han skulle oppleve symptomer som spasmer, svimmelhet, synsproblemer, osv…

Stikkord: spilltester