Nye Napster utsatt igjen

Ny Napster ill.

Ny Napster ill.De siste to årene har vært en intens og lang kamp mellom den engang pionerende fildelingstjenesten Napster, og de store plateselskapene organisert gjennom RIAA, Recording Industry Association of America.

I fjor sommer tok Napster sin kontroversielle tjeneste ned fra nettet, på grunn av overhengende søksmål fra platebransjen, men som mange nok har fått med seg er planen å åpne en ny «lovlig» versjon nå til våren (se vår SNIKTITT).

Ingen løsning

En vesentlig detalj gjenstår, før den nye betalingstjenesten kan åpnes. Autorisasjon må nemlig innhentes, fortrinnsvis fra alle de fem store plateselskapene, om å få lov til å gjenoppta fildelingen med musikk fra deres artister.

Annonse

Det ble nettopp tatt en måneds pause i rettergangen mot Napster, for å forsøke å komme til enighet nettopp om denne lisensieringen. Ifølge CNet News førte ikke forhandlingene frem, og da er det mye som tyder på ytterligere utsettelser av «nye» Napster.

Godt spørsmål

Derimot åpnet den månedslange forhandlingspausen døren for å STILLE SPØRSMÅL ved, slik Napster-sakens dommer Marilyn Patel selv gjør, hvorvidt plateselskapene faktisk juridisk sett har rettigheter til musikk i MP3-format.

Verken MusicNet eller Pressplay, de to andre store initiativene for å distribuere lisensiert musikk på nettet, har kun lykkes i å få avtaler i boks med enkelte av de store plateselskapene – ikke med alle fem, slik Napster ønsker.

Annonse
Annonse