Annonse


Spionprogram snapper opp alt

WinWhatWhere holder full oppsikt over hva som skjer på PC-en til den som overvåkes. Hver eneste e-post som sendes eller mottas, hver Messenger- eller ICQ-melding, og hvert dokument som åpnes, kan leses og gjennomgås. Hvert tastetrykk som gjøres kan logges, og informasjon kan for eksempel sendes umerkelig til overvåkeren via e-post med jevne mellomrom.

Er det ønskelig, kan programmet vente på å snappe opp flaggord som «terrorist», «porno» eller «mp3» før den sender loggfiler avgårde. Den siste og nylig lanserte versjonen kan til og med snappe bilder gjennom brukerens webkamera og inkludere disse i overvåkingsfilene.

Selvkritisk

Amerikaneren Richard Eaton står for utvikling, markedsføring, og salg av WinWhatWhere Investigator, og er den første til å innrømme at det hele faktisk er litt i overkant.

– Jeg er egentlig en privatlivets beskytter selv, så det er ganske ironisk. Hver gang jeg legger til en ny funksjon, er det som regel noe jeg har prøvd å motkjempe i lengre tid, sier Eaton til CNN.

Annonse
WinWhatWhere installeres på brukerens PC, og benytter seg av en rekke små triks for å holde seg skjult for den som skal overvåkes.Blant annet forandres programnavnet med jevne mellomrom, mens data- og loggfiler blir gitt gamle datostempel så de ikke stikker seg ut.

Nå har riktignok ikke moralske betenkeligheter forhindret Eaton fra å selge programpakken sin i hopetall. Foreløpig er over 200 000 kopier blitt solgt, til en pris av ca. 880 kroner.

På kundelisten finner man alt fra mistenksomme ektefeller og kontrollfikserte arbeidsgivere til FBI.

Prøv selv

WinWhatWhere kan lastes ned og prøves gratis i to uker fra www.winwhatwhere.com.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse