Annonse


Rasjonering på DDR-minne

Høyere etterspørsel etter SDRAM og DDR DRAM, kombinert med redusert produksjon, har fått minneprisene til å fyke i været de siste månedene. Og hvis flere produsenter følger Hynix’ eksempel med å rasjonere leveransene av DDR-minne, som nå gjøres i USA, kan prisene på DDR DRAM fortsett å stige, ifølge The Register.

DDR-minne blir stadig mer etterspurt, ikke minst etter at det nå er mulig å benytte denne type minne sammen med Pentium 4-hovedkort, i stedet for langt dyrere og marginalt kjappere RDRAM-brikker.

Dette er i såfall uansett snakk om en kortsiktig prisøkning, skriver The Register. Så snart produksjonsnivået klarer å komme opp på et nivå som kan mette den økte etterspørselen, vil DDR-prisene falle igjen.

Samtidig gjenopptok Hynix forrige uke produksjonen på en nedlagt SDRAM-fabrikk i Oregon, for å møte den fremdeles store etterspørselen etter 256 MB SDRAM-brikker.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse