Annonse


Nye mobiler for dårlige

– Det er mobiltelefonene som er det svake leddet per i dag. Mobilprodusentene må utvikle telefoner som er både mer avanserte og mer brukervennlige hvis det skal bli noen fart på de mobile tjenestene, uttaler Johan Lenander, grunnlegger og adm. direktør for Picofun, et firma spesialisert på mobil underholdning.

Han hevder det er vi i Skandinavia som setter an standarden for utviklingen, og derfor må gå foran med et godt eksempel. Både svensker og finner har betydningsfulle firmaer når vi snakker mobil underholdning. Dette skriver dagensit.se.

– 3G uten betydning

Lenander mener ikke at det kommende 3G-nettet er avgjørende for utviklingen.

– Det kommer til å gi økt kapasitet, men er ikke avgjørende. Det viktigste er at produsentene tilpasser telefonene sine, sier han.

Annonse
Som eksempel trekker Lenander fram Nokia Mobile Games som i fjor trakk 600.000 brukere fra hele 28 land. Det viser at det finnes et marked for mobil underholdning.

Picofun har allerede gjort avtaler med over 20 ledende europeiske tilbydere av mobile tjenester.

Vekk med de gamle

– Løsningen er å fjerne eldre mobiltelefoner fra markedet så raskt som mulig, og utstyre alle nye telefoner med GPRS, MMS og Java. Da vil kundenes interesse for mobile tjenester øke betraktelig, hevder Bengt Nordström, respektert telekom-analytiker.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse