Apple DVD

Annonse


– DVD er ikke programvare

Apple DVDWarner Home Video gjorde et forsøk på å doble DVD-prisen i Australia, men tapte. Smellen kom etter at koalisjonen Australian Video Rental Association (AVRA) nektet å undertegne en avtale med Warner om å doble DVD-prisen til utleiere, skriver australske SMH.

AVRA representerer over 1.000 utleie-butikker i Australia. De reagerte på de nye spesialmerkede DVD-platene, med dobbel pris, som heretter skulle selges til utleiere.

Da de nektet å undertegne ble forholdet i desember brakt til retten. Her skulle Warner «vise dem,» men slik gikk det altså ikke.

Programvare eller film?

Warner hevdet at pris-hoppet var berettighet ettersom DVD måtte kunne regnes som programvare – det fordi de er digitalt innspilt og spilles av på maskiner med prosessorer. Det var retten ikke enig i.

Annonse
Keran Wicks, utleier og butikkeier, er glad for seieren. Hun hevder at en seier til Warner kunne ført til en økning av innkjøpspris på over 120 prosent. Dette ville ført til dyrere utleie og mindre utvalg, hevder hun.

– Hadde Warner lykkes i Australia ville det nok ikke tatt lang tid før andre selskaper fulgte etter i Europa og USA, uttaler Wicks.

100.000 plater i søpla

Tapet kom uventet på Warner, som allerede har produsert over 100.000 plater beregnet på det nye og lukurative markedet. Platene, som har en salgsverdi på godt over 45 millioner kroner, må Warner forberede seg på å kaste.

Retten slo i tillegg fast at Warner i fremtiden skal unngå å komme med «liknende ubegrunnede trusler» til utleie-butikker.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse