nanoteknologi vignett

Annonse


PC på et knappenålshode

nanoteknologi vignettPå onsdag fikk Hewlett-Packard og forskerne ved universitetet i California, patent på en ny chip som gjør det mulig å konstruere hele maskiner mindre enn bakterier.

Forskerne har lenge hatt behov for å krympe maskinene for å øke ytelsen. Dagens teknologi er iferd med å nå sin naturlige grense, hvilket er med på å presse fram et gjennombrudd.

Svært liten

Den nye patenterte teknologien omfatter en prosess som gjør det mulig å gi en enkelt nanochip flere funksjoner – inndelt i «soner» hvor hver enkelt utregning skjer. Den nye chip-en vil ikke være synlig for menneskeøyet.

Sammen med allerede utviklet nano-teknologi, utviklet av de samme forskerne, vil de etterhvert være i stand til å produsere fullverdige PC-er på størrelse med knappenålshoder.

Annonse
Unik chip

Teknologien vil gjøre det mulig å lage en chip for hver anledning – spesielt utviklet for formålet.

– Vi ser en fremtid hvor en chip aldri vil likne den andre. Hver enkelt vil utvikles med tanke på oppgaven som skal utføres, uttaler Stanley Williams, medlem av forsker-teamet til HP.

Foreløpig er teknikken på spedbarnsstadiet, men det forventes at den etterhvert kan benyttes i blant annet legevitenskapen.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse