Hopp til navigasjon Hopp til innhold

BMG gir opp kopisikre plater?

Natalie Imbruglia og Westlife ser ut til å bli de siste platene fra BMG beskyttet med Cactus Data Shield, som rett og slett ikke fungerte som det skulle.

Desperate etter å snu det som av enkelte karakteriseres som en nedadgående trend i CD-salget, med hjemmebrenning og nettpirater som platebransjens store syndebukker, har det i den siste tiden blitt eksperimentert med å modifisere måten enkelte CD-er blir produsert på.

Etter det ITavisen.no erfarer, er BMG misfornøyd med den tekniske løsningen som ble tatt i bruk under «eksperimentet» med å legge kopsikre CD-plater i handelen før jul. Spesifikt dreide deg seg om Natalie Imbruglias «White Lilies Island» og Westlifes «World of Our Own», som ble ustyrt med Cactus Data Shield.

Kopisikringen, utviklet av israelske Midbar Tech, viste seg å ikke la seg spille av i en rekke CD- og DVD og CD-ROM-spillere, mens kopibeskyttelsen selv var relativt enkel å komme rundt – alle sine plagsomheter til tross (se vår artikkel: Kopibeskyttelse til besvær).

Etter det ITavisen.no erfarer har BMG nå gitt opp denne løsningen, og planlegger ikke å slippe flere plater med denne beskyttelsen på det norske markedet i overskuelig fremtid.