Red Hat 6.0

Annonse


Red Hat blir Windows-knuser?

Red Hat 6.0AOLs Time Warner skal i disse dager forhandle med Red Hat om oppkjøp av Linux-distribusjonen, melder Washington Post. AOL har allerede kjøpt Microsoft-utfordrere som Netscape, Winamp og ICQ.

Med oppkjøp av Red Hat vil AOL endelig markere sin kamp for alvor.

AOL startet som leverandør av Internett-tjenester. Oppkjøpet av Times Warner gjorde dem raskt til verdens største mediaforetak.

Godt kjøp?

Selv om Linux er et operativsystem som skal tilbys gratis, så tjener Red Hat på diverse tilleggstjenester, og support. Likevel ble distribusjonen droppet av Dell i fjor sommer etter at PC-produsenten skylte på dårlig etterspørsel.

Annonse
Red Hat har i dag over 600 ansatte verden rundt, og gikk de første ni månedene i fjor med et overskudd på godt over 16 millioner kroner.

Linux er et populært alternativ ved valg av server-programvare, men har til gode å bli særlig utbredt blant «vanlige» brukere.

Red Hat forhåndsinnstallert

Hvis oppkjøpet gjennomføres vil det bety at AOL kan droppe Windows, og satse fullt og helt på sitt eget operativsystem. Med en gigant som AOL i ryggen er det ventet at Red Hat i framtida kan bli en aktuell kandidat til konkurransen om levering med ny PC-er.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse