Annonse


Bombe mot mobiltyveri

Forskere fra University of California falt tilfeldigvis over oppfinnelsen, da en medarbeider forsøkte at splitte en porøs silisiumbrikke behandlet med gadolinium nitrat. Brikken eksploderte plutselig, noe som fikk forskerne til å undersøke forholdet nærmere.

Sprengstoff

Forskerne var allerede klar over at silisium kunne fungere som sprengstoff når det ble blandet med kaliumnitrat. Med den nye oppdagelsen fant man en hensiktsmessig metode for å utløse en eksplosjon..

Det skal bare en svak spenning til for å antenne brikken, og dette kan gjøres uten særlig avansert teknologi. -Du sender bare den lave spenningen som allerede finnes i brikken til den delen av brikken der den eksplosive kapselen sitter, sier professor Silor ved University of California.

Skader ikke tyven

Etter eksplosjonen er mobiltelefonen ubrukelig, uten at du har skadet tyven, hevder oppfinnerne.

Brikken vil i fremtiden kunne bygges inn i mobiltelefoner og, og den samme teknologien skal også kunne benyttes i datamaskiner for å hindre uønsket adgang til fortrolig informasjon, skriver IT-avisen.dk.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse