Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Med flybillett i lomme-PC’en

SAS og Microsoft går sammen om å utvikle applikasjoner som skal lette hverdagen for både ansatte og reisende. Stikkordet er PDA, med programvare skreddersydd for SAS.

gardermoen/ fly.gif
Det er det nystartede SAS-selskapet Scandinavian Mobility som sammen med Microsoft Mobility skal utvikle den nye programvaren.

Elektronisk billett

Målet er å gi passasjerene enklere tilgang til informasjon og tjenester. Ved hjelp av sin PDA skal den reisende kunne bestille sine billetter, eller hente informasjon om forsinkelser eller andre aktuelle hendelser.

Samtidig skal PDA’en kunne fungere som elektronisk billett. Du kan med andre ord la billetten bli hjemme, fordi billetten finnes i PDA’en. I følge SAS vil dette kunne spare flyselskapene for millioner av kroner i distribusjonskostnader.

– Microsoft setter standard

Direktør i Scandinavian Mobility, Per Hultman, sier selskapet samarbeider med Microsoft fordi de regner med at Microsoft vil sette standard for mobil kommunikasjon på samme måte som de har gjort med Windows. -Ved å komme tidlig inn i prosessen kan vi sørge for at den nye teknologien blir tilpasset reisesektoren. dermed skaffer vi oss et forsprang på våre konkurrenter, sier Hultman.