Music Maker 7 hovedbilde

Annonse


TEST: Magix Music Maker 7

TIL MUSIKKSKOLEN

Magix er et selskap som, i likhet med eJay, hiver produkt på produkt ut på markedet, med en omfattende distribusjon og latterlig lave priser. Tidligere har ikke dette fenomenet vært noe særlig å rope hurra for, men i den siste tiden har de siste programpakkene faktisk holdt overraskende høy standard, og til en viss grad kunnet tilby funksjonalitet som inntil de siste to årene har vært forbeholdt de store proff-studioene.

Music Maker 7 er siste skrik i denne serien programmer fra Magix, som i dette tilfellet kombinerer musikk, video, og web design i en munter pakke.

Her blir du servert 64 stereo audio-spor du kan fylle opp med hva du skulle ønske av standard lydfiler, enten fra dine egne samlinger eller fra utvalget av over 2200 lydklipp som medfølger i pakken. Disse kan du legge nærmere et dusin forskjellige justerbare effekter på, og supplere videre med plug-ins i det etablerte DirectX-formatet (VST støttes ikke). I tillegg har du et utvalg av 8 virtuelle synthesizere og trommemaskiner å boltre deg i, samt enda flere effekter hvis du kjøper DeLuxe-versjonen (795,-).

Annonse
Web og video

Nesten like imponerende er utvalget av video-klipp, video-effekter, og annet dilldall du kan lime sammen for å lage matchende bilder til musikken din. Sandard-formater, som MPEG, MP3, AVI, WAV, GIF og JPG støttes intuitivt i programmet, og du kan fritt plukke filer fra harddisken din inn i Music Maker ved hjelp av det integrerte utforsker-vinduet.

Når du så har satt sammen en fantastisk klikk-og-dra-produksjon, så er det bare å benytte den innebygde veilederen for å momentant snekre sammen en fiks webside du kan plage venner å kjente med («Hei – har du sett den siste musikkvideoen min?»).

Vanlige eksportformater støttes også, men du kan bare kode 20 MP3-uten å måtte betale en ekstra lisensavgift.

Etter å ha jobbet med programmet, har vi ingen problemer med å anbefale Vegas Video 2.0 på det varmeste, som en komplett alt-i-ett-pakke både for capture, lyd, og video. Her ser du en liten videosnutt jeg ble ferdig med en drøy time etter programmet ble installert for første ganghvor noen av mulighetene er demonstrert (damen på videoen medfølger programmet!).

*Du trenger siste versjon av Windows Media Player for å spille av denne videosnutten. Har du ikke det, kan du hente oppgradere systemet ditt her

Grensesnittet minner mye om de øvrige eJay- og Magix-pakkene, med glorete farger og 3D-knapper som i det ene øyeblikk fremstår som latterlig brukervennlige, men som like ofte avslører seg som klønete og uoversiktlige å jobbe med.

Bra valuta!

Hadde dette vært en programpakke til tre-fire tusenlapper, ville nok tonen vært en helt annen – de sin er villige til å punge ut såpass for sine musikkprogrammer er neppe særlig begeistret for fargesprudlende og uoversiktlige grensesnitt, eller automatiske sang-generatorer.

Men for 399,- er dette en investering som slettes ikke bør avfeies av proff-musikeren. Det er flere gode effekter og software-synthesizere i pakken, som gjerne kunne kostet flere hundrelapper hver på frifot. Dessuten med følger to CD-er fulle av copyright-klarerte lyder, hvorav en del faktisk holder rimelig høy standard….og som alle musikere vet,kan man aldri ha nok samples i lydbanken sin!

Casio-syndromet

Til syvende og siste må Music Maker 7 være som musikkprogrammenes Casio-keyboard å regne – full av god teknologi, og pakket godt inn i en festning av påtatt brukervennlighet og automatiserte funksjoner som spiller av hele symfonier ved et enkelt tastetrykk. Musikkspirer med kløende kreativitet og nysgjerrig interesse for å lage og publisere sine første elektroniske musikkstykker kan gjøre verre valg enn å kjøpe dette produktet.

De med høyere ambisjoner vil nok få mer uttelling for å investere i en litt mer solid og anvendelig pakke, som den fullverdige MIDI- og audio-sequenseren Magix Music Studio Generation 6, eller naturligvis den noe mer kostbare virtuelle studiopakkenReason.

Hoved-vinduet i Magix Music Maker 7
Du har et solid utvalg standard master-effekter å kjøre på mixen din.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse