Jobs, Steve

Annonse


Raser mot Microsofts skole-avtale

Jobs, SteveDet offentlige utdanningssystemet i USA er på mange måter siste bastion for Apple, som har tapt stadig større markedsandeler både på bedrifts- og privatmarkedet internasjonalt.

Derfor virker det skummelt at Microsoft nå skal bli skolenes store velgjører, med gratis programvare og maskinvare i sekken.

Lamslått

– Rundt halvparten av datamaskinene innen utdanningssektoren er Apple-maskiner. Vi er den nest største leverandøren totalt og helt klart den største innen utdanning. Vi er lamslått over at en avtale som er påtvunget Microsoft etter at de brøt loven skal gi dem en fordel på utdanningsmarkedet – ett av de få markedene der de ennå ikke har monopol, skriver Jobs i en meget skarp pressemelding.

Vil ødelegge

Også andre enn Apple har de siste dagene kommet med kritiske bemerkninger til skole-avtalen. Selv om avtalen inneholder en klausul om at Microsoft ikke har lov til å prioritere sine egne produkter, tror mange at det vil skje likevel.

Dessuten frykter mange mindre programvareprodusenter at Microsoft vil ødelegge hele markedet. Når Microsoft oversvømmer skolene med gratis Word og Excel, blir det vaskelig for andre å selge tilsvarende produkter til skolene.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse