Låst cd 2

Annonse


Trekker piratsikre CD-plater

Låst cd 2BMG (Bertelsmann Music Group) er verdens nest største plateselskap – etter Sony Music. I begynnelsen av denne måneden slapp de CD-platen «White Lilies» med den australske artisten Natalie Imbruglia.

Platen var ustyrt med antikopieringssystemet Cactus Data Shield, utviklet av det israelske selskapet Midbar.

Systemet virker slik at CD-platen ikke kan spilles av i en CD-ROM-stasjon, og dermed ikke kopieres verken 1:1 eller til MP3.

Forbannet

En britisk platekjøper ble så forbannet at han returnerte CDen til Virgin Megastore, der han hadde kjøpt den. Virgin kontaktet BMG på vegne av sin misfornøyde kunde.

Annonse
BMG la seg øyeblikkelig flate, og lovte å sende kunden en utgave uten Cactus.

Og ikke nok med det. På Natalie Imbruglias nettside står det nå at »White Lilies» vil bli gjenutgitt i en versjon uten kopisikring, og at alle som har kjøpt den kopisikrede utgaven kan få byttet platene sine.

Ring og bytt

BMG har til og med opprettet et spesielt telefonnummer, dit misfornøyde kunder kan ringe for å få byttet platene sine.

Grunnen til den hastige retretten er etter alt å dømme Virgin-kjeden, som er verdens største innen detaljhandel av musikk og video.

I svaret Virgin sendte den misfornøyde Imbruglia-kjøperen står det:

Som detaljister støtter vi selvsagt kampen mot tyveri. Likevel må aldri denne kampen gå på bekostning av kunden. I dette tilfelle er det ingen tvil om at du har grunn til å være misfornøyd.

I følge Virgin og BMG er samtlige Imbruglia CDer på det europeiske markedet kopibeskyttet. Trolig gjelder dette også de norske utgavene.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse