Apple Power Book 400 MHz

Annonse


Sikrere WLAN fra Apple

Apple Power Book 400 MHz

Dette er programvare som kan lastes ned til gamle basestasjoner, men som bygges inn i nye. AirPort 2.0 er navnet på både den nye programvaren og de nye basestasjonene fra Apple, skriver nettstedet news.com. Selskapet var først på markedet med datamaskiner med innebygd WLAN, i tillegg til at basestasjonene også har en ethernett-utgang. Dette for at særlig hjemmekontorer enkelt kan knytte til en stasjonær maskin uten WLAN.

Tidlig med WLAN

Etter at Apple- gründer og leder Steve Jobs i 1999 viste den første MacIntosh – en iBook – med innebygd WLAN, har selskapet etter hvert levert maskiner som alle har innebygd antenne. De fleste PC-produsenter har seinere fulgt opp denne ideen, sist Toshiba som nå har lagt inn antenne for trådløst ethernett i skjermene på de bærbare maskinene sine.

Nytt med AirPort 2.0 basestasjoner fra Apple, er at de i tillegg til brannmur og 128-bit kryptering også er forberedt til å knytte seg til internettjenesten American Online, i tillegg til at 50 maskiner kan benytte en og samme basestasjon.

Annonse
Den nye versjonen av AirPort er klar til nedlasting fra Apple-weben for Mac OS 9 og Mac OS X.

Maskinvaren som Apple har brukt hittil for å tilby WLAN innebygget i maskinene har hittil vært levert av Lucent. Den samme produsenten av selve WLAN-utstyret finner vi igjen i svært mange av de innebygde trådløse løsningene fra datamaskinprodusenter.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse