Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Apple Power Book 400 MHz

Sikrere WLAN fra Apple

I sin nye versjon av programvaren AirPort og de nye basestasjonene for WLAN av typen IEEE 802.11b har Apple bygd inn brannmur og 128 bit kryptering.

Apple Power Book 400 MHz

Dette er programvare som kan lastes ned til gamle basestasjoner, men som bygges inn i nye. AirPort 2.0 er navnet på både den nye programvaren og de nye basestasjonene fra Apple, skriver nettstedet news.com. Selskapet var først på markedet med datamaskiner med innebygd WLAN, i tillegg til at basestasjonene også har en ethernett-utgang. Dette for at særlig hjemmekontorer enkelt kan knytte til en stasjonær maskin uten WLAN.

Tidlig med WLAN

Etter at Apple- gründer og leder Steve Jobs i 1999 viste den første MacIntosh – en iBook – med innebygd WLAN, har selskapet etter hvert levert maskiner som alle har innebygd antenne. De fleste PC-produsenter har seinere fulgt opp denne ideen, sist Toshiba som nå har lagt inn antenne for trådløst ethernett i skjermene på de bærbare maskinene sine.

Nytt med AirPort 2.0 basestasjoner fra Apple, er at de i tillegg til brannmur og 128-bit kryptering også er forberedt til å knytte seg til internettjenesten American Online, i tillegg til at 50 maskiner kan benytte en og samme basestasjon.

Den nye versjonen av AirPort er klar til nedlasting fra Apple-weben for Mac OS 9 og Mac OS X.

Maskinvaren som Apple har brukt hittil for å tilby WLAN innebygget i maskinene har hittil vært levert av Lucent. Den samme produsenten av selve WLAN-utstyret finner vi igjen i svært mange av de innebygde trådløse løsningene fra datamaskinprodusenter.