MOMO Force hovedbilde

Annonse


TEST: Logitech MOMO Force

Svaret, naturligvis, er en prisforskjell på nesten 1500 kroner. Det nye MOMO Force Feedback-rattet fra Logitech har nemlig en veiledende prislapp på 2495,-, omlag dobbelt så mye som andre ratt på hjemme-PC-markedet.

Så hva får du for pengene? Først og fremst scorer MOMO Force høyt ved å fremstå som et solid, stabilt, robust, og seriøst (i det minst inntil du setter på de tilhørende fartsstripe-klistremerkene) produkt – sammenlignet med sine lillebrødre fra Microsoft og Logitech, som virker skuffende plastifiserte i sammenligning,

MOMO Force er dekt i håndsydd lær, med girskiftere i stål, kulelager for større presisjon, og gass- og bremsepedaler i børstet aluminium. Sleng på seks programmerbare knapper, en usedvanlig kraftig Force Feedback, 2 års garanti, og en branding-avtale med den verdenskjente rattprodusenten MOMO, så begynner vi å se hva pengene går til.

Til den som har alt

Luksus-faktoren er med andre ord høy her, og burde i det minste appellere til alle som er på utkikk etter en julegave til sin gode venn Martin Schancke, eller ellers føler at de har en noe overvektig pung (-penge, sådan).

Annonse
Innrømmet, den tøffe motstanden og det overlegne gode grepet du får med MOMO Force legger lista litt høyere enn andre ratt der ute. Skjønt, sannheten er likevel at plastikk faktisk fortsatt fungerer helt ypperlig. Både Sidewinder USB Force Feedback Wheel og Wingman Formula Force GP leverer praktisk talt den samme funksjonaliteten for halvparten av prisen.

At MOMO Force i sannhet er for de bilfrelste får vi nok en gang en påminnelse om, idet det går opp for oss at Logitech faktisk har plassert et hull midt under rattet…slik at du kan bore det fast, tvers gjennom stuebordet!

Det er fullstendig frivillig å klistre på fartsstriper. Heldigvis.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse