USA-terror4

Annonse


USA mørklegger nettet

USA-terror4

I et forsøk på å gjøre informasjon mindre tilgjengelig for potensielle terrorister, forsvinner store mengder informasjon nå fra amerikanske nettsteder.

Materialet som nå fjernes inkluderer detaljerte databaser med informasjon om det amerikanske forsvaret, regjeringen, kjemiske fabrikker, og annen informasjon som potensielt kan brukes til å hjelp terrorister å planlegge nye angrep. Også detaljerte geografiske kart og informasjon om drikkevanns- og røranlegg holdes borte fra allmennheten, i det tusenvis av sider forsvinner fra nettet, skriver BBC.

– Folk har rett til å vite hva slags risiko som finnes, men uheldigvis er terrorister også folk, sier Jim Makris, krisekoordinator for amerikanske Environmental Protection Agency, som har fjernet hundrevis av sider fra sitt nettsted.

Annonse
Kritikk

Enkelte sikkerhetsekspert karakteriserer forsøket på å tilbakeholde denne type informasjon som lite matnyttig, siden materialet allerede har vært fritt tilgjengelig så lenge, og eventuelt interesserte terrorister forlengst kan ha lastet ned det de måtte ha lyst på.

Samtidig mener info-aktivister at man må være påpasselig for å ikke bruke terrorist-trusselen som et påskudd til å tilbakeholde politisk viktig og samfunnsnyttig informasjon fra befolkningen, ifølge BBC.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse