Annonse


Test om du er klar for XP

Ikke alle har full oversikt over hva slags maskinvare og programvare som sitter i boksen under skrivebordet på arbeidsrommet.Systeminformasjonen som ligger under kontrollpanalet i Windows er ofte mangelfull.

Nøkkelverdier

Nå kan du gjennomføre en grunnleggende test som raskt forteller deg om systemet ditt er klar for det nye operativsystemt fra Microsoft, som kommer 25. oktober i engelsk versjon, og en måned seinere i norsk versjon.

Her er nøkkeltallene:
Minimum 64 MB RAM, 128 MB anbefalt
Minimum 233 MHz prosessor, 300 MHzanbefalt
Minimum 1,5 GB ledig diskplass, 2 GB anbefalt
Minimum 800X600 skjermoppløsning, 256 farger

Testen analyserer også programvaren du allerede har ombord, for å sikre at den funker også under det nye operativsystemet.

Annonse
Tester ikke drivere

Svakheten ved denne testen er likevel at den ikke tester ISA/PCI-kort og eksterne enheter som du har koblet til via USB, parallellport eller serieport. Her kan det ligge potensielle bomber, i form av drivere som bare fungerer under Windows 95 eller 98. Drivere for Windows Me eller 2000 bør i de fleste tilfeller fungere greit også under XP.

Ofte ligger løsningen i å laste ned den siste driveren fra produsenten av utstyret. Aller helst den for 2000, siden XP i det store og det hele bygger på 2000-standardene.

Manuelt

Vær likevel forberedt på å installere en god del drivere manuelt. Gjenkjenning av maskinvare og automatisk installasjon av korrekte drivere fungerer i mange tilfeller ikke.

ITavisen.no har allerede en god del erfaring med Windows XP, og vil komme tilbake med disse når operativsystemet blir lansert.

Testen finner du på PCpitstop.com.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse