Ipaq 3870-1

Annonse


Slik blir Compaqs nye PDA

Ipaq 3870-1Som markedsleder for denne typen PDA’er knytter det seg selvsagt en ekstra spenning til hvilke nyheter Compaq vil presentere. ITavisen.no kan lette litt på sløret og fortelle at det dreier seg om stemmestyring, minnekort og Bluetooth.

Bluetooth

Compaq presenterer i alt tre nye modeller hvorav den ene har innbygget Bluetooth. Det betyr at du kan bruke den sammen med en Bluetooth-telefon for å koble deg mot Internett uten å være avhengig av å finsikte IrDA-porter eller plugge inn noen ledning. På samme måte kan du koble Compaq iPaq 3870 til en PC med Bluetooth.

StrongARM

De tre nye modellene heter 3765, 3835 og 3870. Felles for de tre er operativsystemet Microsoft Pocket PC 2002, USB-synkronisering mot PC, og minnet på 32 MB ROM/64MB RAM. Dessuten har de StrongARM 206 MHz prosessor (samme som sitter i de “gamle” iPaq’ene), som er en forutsetning for at PDA’er skal kunne kjøre PPC 2002.

Enklere modell

Ellers er 3765 en »lavprismodell» med lavere batterikapasitet og enklere skjerm enn modellene i 38-serien. Vi har heller ikke fått noen informasjon om hvor vidt det blir plass for minnekort i denne modellen. Skjermen skal kunne vise i overkant av 4000 farger, slik vi kjenner det fra tidligere modeller.

Annonse
Jakker

3835 og 3870 er identiske, med unntak av Bluetooth, som kun finnes på toppmodellen 3870. Som det fremgår av bildene sitter porten for minnekort av typen Secure Disk (SD) på toppen, mens maskinen utseendemessig har mye til felles med sine populære forgjengere. Selv om de nye modellene får kortplass betyr det ikke at Compaqs løsning med ekspansjonsjakker forsvinner.

De to toppmodellene får dessuten et Litium Polymerbatteri på hele 1400 mAh.

Stemmestyring

3835 og 3870 skal også kunne stemmestyres, uten at det er kommet informasjon om hvilke funksjoner som lar seg kontrollere på denne måten.

Prisene det opereres med på nettet varierer fra 600 til 750 dollar, avhengig av hvilken modell du velger.

1. Brønn til stylus
2. Lys som varsler avtaler etc.
3. Hovedbryter
4. Høyttaler
5. Mikrofon
6. Snarveier til applikasjoner
7. 5-veis joystick
8. Knapp for opptak
9. Lysmåler
10. Utgang for øreplugger
11. Indikator for Bluetooth-aktivitet
12. Integrert mikrofon

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse