Cassiopeia FIVA mindre

Annonse


Ultrabærbar sikle-PC fra Casio

Cassiopeia FIVA mindreNår Cassiopeia FIVA MPC-206 E kommer på markedet senere i år, vil tilhengere av ultraportable PC’er ha fått en ordentlig godbit å sikle etter. FIVA er en komplett PC med 600 MHz Crusoe prosessor, 20 GB harddisk og Windows Millennium operativsystem.

Lang driftstid

Utvendig måler maskinen 223×197,3×21,2 millimeter. Totalvekten er på 990 gram, og maskinen har en driftstid på 4,5 timer med standardbatteri. Batteriet kan skiftes ut med et høykapasitetsbatteri som gir hele 9 timer kontinuerlig drift. Da veier maskinen 150 gram mer.

I første runde kommer maskinen i to utgaver. Den enkleste av de to har 500 MHz prosessor (Crusoe), 96 MB RAM og 10GB harddisk, mens MPC-206 kommer med 128 MB RAM.

Cassiopeia FIVA er rikt utstyrt med porter, bla.a for USB, Firewire og CF type II

CF og Firewire

Maskinen kommer uten dockingstasjon, men med porter for tilkobling av det meste. På venstre side finner vi modemport (v.90 56 Kbps), slot til CF-kort type II, RGB videoutgang, IEEE 1394-port (Firewire) og en port for type II PC-kort.

Annonse
På venstre side har maskinene LAN-port, USB-port og en bryter som lar deg velge om du vil boote maskinen i Windows eller Linux..

I front sitter porter for hodetelfon og mikrofon, samt en av/på bryter.

Krystallklar

Noe av det som imponerer mest på denne lille maskinen er den krystallklare skjermen. Denne måler 8,4 tommer, har 800×600 punkter og er av samme type som skjermene vi finner på Casios dyreste PDA’er (SVGA TFT LCD). Erfaringsmessig vet vi at dette er skjermer som kan benyttes utendørs i sollys uten nevneverdige problemer. Skjermoppløsningen kan settes til 1024×768 punkter med 64.536 farger.

Dyr

Prisen vil trolig ligge på rundt 25.000 kroner, så noen direkte billig fornøyelse kan det ikke kalles. Til gjengjeld får du en maskin som ikke bare er i stand til å takle de fleste oppgaver – du får også en elegant maskin som står til Porschen i garasjen..

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse