USA-terror 2

Annonse


Teletrafikken mot USA lammet

USA-terror 2Det er for øyeblikket problemer med å avvikle teletrafikken mellom Norge og USA, opplyser Telenor i en pressemelding. Fra amerikanske nyhetskilder blir det opplyst at telefonsystemet i New York er så godt som satt ut av spill. Det går dellvis an å ringe internt på Manhattan, men linjene ut av byen fungerer ikke.

Normalt Internett

Internettrafikken går derimot tilnærmet normalt, med unntak av de største amerikanske nyhetstjenestene som CNN og MSNBC. Disse har opplevd enorm trafikkøkning i kjølvannet av terror-tragedien som i går ettermiddag rammet New York og Washington.

Internett spiller en viktig rolle i kommunikasjonen under katastrofen, akkurat som under jordskjelvet i Japan i 1995. Da sviktet også telefonsystemet, mens det fortsatt var mulig å få kontakt via nett.

Trege nettaviser

Også norske nettaviser har fått merke trykket. Både Dagbladet, Nettavisen, Aftenposten og VG gikk nokså tregt fra 15.30-tida og utover i går. Den første ufattelige terrorhandlingen – flyet som kjørte inn i den første World Trade-bygningen – inntraff ved 15-tida.

Annonse


Vil ringe slektninger

Åraken til telefonkøen er at svært mange mange nordmenn og amerikanere som bor eller oppholder seg i Norge forsøker å ringe til USA, noe fører til et mye større påtrykk enn normalt. Dette gjør at mange nå opplever sperre i telefontrafikken mellom Norge og USA.

I Norge går den nasjonale trafikken som normalt. Telenor har gjennomført tiltak for å øke beredskapen i telenettet for å sikre at teletrafikken i Norge skal kunne avvikles på en normal måte.

Internett fungerer

Telenor har i ettermiddag også opplevd stor trafikk på Internett – spesielt mot nettsteder som formidler nyheter. Internettrafikken avvikles nå i hovedsak som normalt, heter det i pressemeldingen fra Telenor.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse