nanoteknologi vignett

Annonse


Nanokrystaller krymper dingsene

nanoteknologi vignettDet er de såkalte nanokrystallene som skal gjøre det hele mulig. Etter et gjennombrudd i forskningen på slike krystaller mener forskerne det er mulig å presse mer kapasitet inn i silisium.

Avgir lys

Professorene Keith Johnston og Brian Korgel skal ha klart å utvikle et stabilt lysavgivende mikroskopisk nanokrystall i silisium, og ved å påvirke nanostrukturen i silisiumet kan de endre fargen på lyset som skinner igjennom.

En av bruksområdene er lagring av elektrisk spenning i komponenter for datalagring. I tillegg til en dramatisk økning i lagringskapasiteten vil materialet også gi raskere datautvekslig med mindre varmeavgivelse og lavere strømforbruk.

Billig

Flere selskaper har jobbet med nanokrystaller, og det er også tatt ut flere patenter. Det som skiller dette krystallet fra de tidligere er at det er stabilt, og at det kan masseproduseres relativt billig, hevder forskerne.

Korgel og Johnston jobber også med muligheten for å bruke nanokrystallet i TV-skjermer og monitorer. Det vil i tilfelle gi skjermer med hele spekteret av naturlige farger, samtidig som skjermene kan ha mikroskopisk tykkelse. Et annet anvendelsesområde det forskes på er medisinsk bruk.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse