Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Nautiske kart for mobilen

GPS-telefonen Benefon ESC har fått utvidet sitt anvendelsesområde betraktelig, etter at det nå foreliger detaljerte sjøkart over hele Europa på Genimaps hjemmesider.

sjøkart1
Benefon ESC er telefonen som ikke bare vet hvor den er, men som også viser deg det på et kart. Til nå har kartverket vært begrenset til et nokså grovmasket vegkart, mens topografiske kart og sjøkart kun har vært tilgjengelige for enkelte områder langt utenfor våre grenser.

Skjær i sjøen

Men nå er i det minste sjøkartene på plass. Dermed kan kystfolket benytte sin GPS som hjelpemiddel enten de er på rotur i tåka, eller de bare ønsker å finne frem til den ønskede fiskeplassen. Kartene er detaljerte, og alle sjømerker, dybder og kjente skjær er tegnet inn.

For å ha glede av disse kartene trenger du en telefon som inneholder både GPS og kartleser. Foreløpig begrenser dette seg til Benefon ESC, en telefon vi har omtalt i et par tidligere artikler.

Landkartene kommer

Anders Folkenborg i Benefon sier til ITavisen at vi om kort tid også vil få langt mer detaljerte landkart. De nye kartene vil komme på CD-rom, og være av samme kvalitet som kartene i serien «Opplev Norge» fra Statens Kartverk. Det vil også komme topografiske kart med detaljer lik de som i dag finnes på kartene i serien M-711 (1:50.000).

Stikkord: Mobil