Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Gjør-det-selv virus

Med et par klikk og noen kjappe variabler kan alle og enhver lage sitt eget virus. Det enkle programmet som blant annet stod bak Kournikova-viruset er nå igjen gjort tilgjengelig av forfatteren.

VBSWG
Et liten virus-generator ved navn Visual Basic Word Generator (VBSWG) har blitt brukt til å skrive flere av de mest utspredte orme-virusene det siste året, inkludert Kournikova, Homepage og Mawanella.

Den argentinske forfatteren bak programmet har tidligere trukket VBSWG2 fra sine hjemmesider i frykt for å bli rettslig forfulgt, men mener nå tiden er inne for å gjøre programmet tilgjengelig igjen.

[K]alamar, som han kaller seg, mener nemlig at siden nesten samtlige anti-virusprogrammer nå er i stand til å identifisere og uskadeliggjøre virusene som blir laget med VBSWG er det nå greit å la folk få laste det ned igjen…«for educational purposes». Det skulle med andre ord ikke være fare for noen ny orme-epidemi med VBSWG som kilde, mener [K]alamar.

– Ikke bra

Men virusanalytiker Peter Kruse sier seg sterkt uenig i dette, ifølge danske Scandinavia Online.

– Ganske få rettelser i noen variabler vil vanskeliggjøre deteksjon hos de aller fleste antivirus-produkter. En kombinasjon av allerede kjente sårbarheter og en simpel endringa av koden vil gjøre en slik orm minst like potent som Kournikova, sier Kruse til SOL .

Kruse påpeker også at [K]alamar tidligere har gått ut med akkurat slik informasjon om hvordan VBSWG-koden kan modifiseres for å lure antivirus-programmer.

Hva antivirus-selskapet Trend Micro har å si om VBSWG kan du lese her.

De som har akademisk interesse av å studere programmer som genererer virus, kan finne VBSWG på [K]alamars hjemmeside, eller ta en titt på vx.netlux.org.

Virus på 1-2-3 med VBSWG 2