Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Gratis lagringsplass

Snart kan bedrifter som bruker Oracles databaseprogrammer lagre sine filer gratis på nettet. Samtidig satser selskapet tungt på leie-programmer via nettet.

Oracle
Oracle er desidet marekdsleder på tyngre databaser. Hittil har selskapet stort sett tilbudt innomhus-løsninger, men strategien framover er å bruke nettet mer aktivt.

Siste nytt er gratis fillagring for kundene på Oracles voksne servere. Det er imidlertid en begrensning i datamengden, men hvor denne grensen skal gå har selskapet ennå ikke kunngjort.

Alternativ til Microsoft

Tjenesten har fått navnet Internet File System (ISF), og baserer seg på Oracles 8i database for lagring og innhenting av store mengder data. ISF er et alternativ til Microsofts filsystem, som er innebygd i Windows. Programvaren strømlinjeformer flytting av data i bulk fra lokale hardisker til servere, enten via LAN eller Internett.

Standard i 9i

Filoverføringen er en av standardfunksjonene i den nye databaseversjonen 9i, som nylig ble lansert.

Samtidig satser selskapet tungt på online-tjenester der kunden kan benytte programvare som ligger klart ute på nettet. Bruken skjer på leiebasis, og tanken er at både selve databasen og data i den skal kunne ligge utenfor bedriften.