Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Ingen PDA-død i Psion?

Vil Psion legge ned all produksjon av PDA’er for i stedet å konsentrere seg om andre kjerneområder, eller er det bare utviklingen av nye PDA-produkter som legges på is?

Meldingen om at Psion skulle legge ned produksjonen av sine PDAer slo ned som en bombe i England i går. BBC hadde ikke mindre enn fem nyhetsinnslag om begivenheten, som definitivt setter sluttstrek for Psions planer om å dominere markedet for håndholdte datamaskiner.

Men betyr det også at Psion vil kutte ut PDA for godt?

Fortsatt produksjon

Knut Lilloe Salvesen i selskapet Strekmenn AS har jobbet med Psion i en årrekke. Han tilbakeviser at det nå er slutt på Psions produksjon av PDA’er. -Produksjonen av Revo, MX og Series 7 fortsetter, men det vil ikke bli utviklet nye produkter med det første, sier Salvesen til ITavisen.no. Han deltar regelmessig i samlinger med Psion og sier han har oppfattet situasjonen annerledes enn BBC.

Satser på NetBook

-Men er det aktuelt å fortsette å produsere maskiner som havner på lager? -Produksjonen av nåværende produkter fortsetter, men når det gjelder Bluetooth og nye prosjekter inntar Psion en »vente og se»-holdning, sier Salvesen. Han legger til at det fortsatt vil bli satset på Psion NetBook, som er selskapets flaggskip.

NetBook passer også godt inn i Psions nye satsingsområde, som er ulike nettverksløsninger (foreløpig uten Bluetooth).

-Tar steget opp, ikke ned!

Direktør i Psion, Peter Bancroft, sier de ikke ønsker å havne i Palms situasjon, men vil ta steget opp til det han kaller et høyere nivå i næringskjeden.

ITavisen.no har forsøkt å få Psion til å presisere hva som vil skje med produktene på sikt, men ingen vil ennå gi konkrete svar. -Vi vil fortsatt selge våre produkter gjennom selskapet Psion Digital, svarer Tristan Brown i Psion. Han legger til at de også vil fortsette å utvikle NetBook rettet mot forretningsmarkedet og utdanningsinstitusjoner.

-Men hva vil skje med eksisterende Psion PDA-brukere?-For dem er det «business as usual». Vi vil fortsette med salg og service på våre produkter så lenge vi får solgt dem, sier Brown.

Fra InCom til Strekmenn AS

I Norge var det inntil nylig det drammensbaserte selskapet InCom Norge AS som importerte Psions produkter. Etter at InCom Norge AS fusjonerte med søsterbedriften BG Consult har selskapet solgt unna flere av sine foretningsområder.

Tidligere InCom-direktør Knut Lilloe Salvesen har sammen med enkelte tidligere kolleger dannet selskapet Strekmenn AS. Dette selskapet har blant annet overtatt ansvaret for Psion NetBook, mens Revo og MX ble igjen i BG Consult.