Hopp til navigasjon Hopp til innhold

«Offisielle» fuglelyder fra TV2

TV 2 Internaktiv lanser nå fuglekvitter for mobiltelefonen – med kvalitetstempel fra Norsk Ornitologisk Forening.

Fugl
Dagbladet og Jippii har hatt stor suksess med det de hevder er de samme kvitrelydene.

– Våre lyder er så vidt jeg vet identiske med disse som TV2 Interaktiv tilbyr, sier Jan Thoresen i DB Medialab (Dagbladets nettselskap).Nils Borhaug i TV2 Interktiv avviser eventuell likhet på det mest bestemte:

– Våre fuglelyder har opp til 850 ulike toner i en ringetone, mens det vanlige er 160. Det er nedlagt et betydelig arbeid i å få våre lyder så autentiske som mulig, sier Borhaug.

Ingen strid

Mens Dagbladets ringelyder kommer fra Jippii, kommer TV2 sine fra Mobile Avenue. Begge er finske selskaper, men Mobile Avenue skal i følge Borhaug ha vært først ute.

Både Thoresen og Borhaug ønsker fred og fordragelighet i fuglenes leir, og hevder at det overhodet ikke er noen strid om fuglelydene.

Strenge kvalitetskrav

Tonene er utviklet i et samarbeid mellom naturvernorganisasjonen Birdlife . Kvalitetskravene er etter sigende vært strenge, og det er lagt mye ressurser i å få det til å låte så riktig som mulig.

TV2 Interaktiv lanserer fugletonene i samarbeid med Norsk Ornitologisk forening. Deler av inntektene vil gå til arbeid med fuglevern.

30 fugler

Hele 30 ulike fugler har fått sin egen ringetone, og her er det meste fra havørn til kjøttmeis representert.

Men ikke fossekallen, Norges nasjonalfugl. Denne fuglens kvitrelyd skal ha vært for komplisert å gjenskape på mobiltelefon.

For å ikke å legge oss ut med noen , bringer vi under lenker til samtlige (?) fuglekvitter-leverandører:

Jippii!s fuglelyder
Dagbladets fuglelyder
Norsk Ornitologisk Forenings fuglelyder
TV2 Interaktivs fuglelyder

Stikkord: Mobil