Annonse


MagCom

Telefonen er en kombinasjon av PDA og mobiltelefon. Med tre bånd, nettleser for WAP og HTML samt fullverdig kalender, avtalebok og kontaktregister er dette den ideelle løsningen for den som ønsker å bruke mobiltelefonen som informasjonsbank.

Grei uten GPRS

Telefondelen er det lite å si på, selv om vi selvsagt kunne tenke oss at en telefon med så mange avanserte finesser også hadde hatt GPRS. Men når det er sagt får vi legge til at MagCom har en egenkomponert programvare som gir rask tilgang til Internett og den beste løsningen vi til nå har sett for WAP 1.1.

E-post

Brukergrensesnittet er en moderne profftelefon verdig, med store og oversiktelige menyer. Når du bruker telefonen for første gang registrerer du samtidig håndsettet.

Denne registreringen gir deg automatisk en ny e-post adresse, og meningen er at du skal kunne sette opp Outlook til å videresende den posten du ønsker til denne adressen. Dermed kan du når som helst sjekke e-posten din, også når du er borte fra PC’en.

Annonse


Løsningen fungerer godt, og i praksis vil du få de beskjedene du trenger, mens vedlegg og store filer du like vel ikke kan behandle på telefonen ikke følger med i nedlastingen (ligger på serveren for senere nedlasting på PC).

E-postkontoen kan brukes selvsagt også brukes som en selvstendig konto, dersom du ønsker det. I tillegg kan telefonen settes opp til å sjekke andre POP3-konti.

Harde taster

Tastene på telefonen er store og gir god tilbakemelding. De oppleves imidlertid som en anelse harde og glatte, uten at det går ut over presisjonen.

Navigasjonstasten er oval, og tilnærmet dobbelt å høy som den er bred. Det gjør at den reagerer raskt når du taster opp og ned, mens det er noe mer krevende å navigere horisontalt.

PDA

PDA-delen bærer preg av å være puttet inn i telefonen. Det betyr at du får en PDA med mobiltelefongrensesnitt, og all tekstinput går via de alfanumeriske tastene. Når alfabetets 29 bokstaver skal dele på 7 taster må det nødvendigvis bli krøkkete. T9 hjelper en del, men vi sitter like vel med inntrykk av at dette er en PDA der det er langt enklere å hente informasjon ut enn det er å legge den inn.

Skjermen er ikke trykkfølsom, og du har verken skriftgjenkjenning eller pennetastatur slik vi kjenner det fra ordinære PDA’er.

Synkronisering

Telefonen er lett å synkronisere, selv om vi med den første versjonen av MagSync opplevde en del problemer med synkronisering av store kontaktlister. Når basen inneholdt mer en 500 oppføringer ville telefonen ikke lagre noen av dem.

Det er ellers verd å merke seg at telefonen foreløpig ikke synkroniserer via Ir-porten. Det betyr at du trenger en datakabel for å få fullt utbytte av din MagCom.

Batteri

Batterilevetiden opplever vi som i snaueste laget, og bruker du telefonen en del må du belage deg på å lade den hver dag for å være sikker på å ha nok strøm.

SIM-kortets originale plassering bak gummieringen på telefonens rygg har imidlertid ikke skapt de problemene vi fryktet. Etter mye bruk og mange SIM-bytter sitter gummidekselet like godt. Folk flest vil heller ikke ha behov for å åpne dette særlig ofte.

Oppdaterbar programvare

Vi har testet telefonen med den originale programvaren v.1.4 og den siste versjonen (på testtidspunktet) v.1.5. programvaren kan hvem som helst laste ned og installere på telefonen sin, noe som er unikt for denne telefonen.

Den nye programvaren har også enkelte funksjoner som ikke fantes i v1.4, men disse er ikke så omfattende at det endrer testresultatet.

Genial nettleser

Den oversiktelige nettleseren med sine mange forhåndsprogrammerte bokmerker er tilnærmet en genistrek. Her får du raskt informasjon tilpasset PDA-formatet, og med en skjerm på 200 x 320 punkter gir det leservennlig oppdatert informasjon.

Til sammenligning er skjermen på en Palm bare 160 x 160 punkter.

Vanedannende

Totalinntrykket er at denne telefonen kommer seg med bruk. Fra å være en litt for stor dings med litt for dårlig batteri, vokser telefonen snart til å bli en av de dingsene du vil savne mest om du glemmer den igjen på kontoret.

 • Her kan du finne telefonen som passer best for deg.
 • Oversikt over de billigste, letteste, beste…
  +
  Suveren WAP/HTML-leser
  Enhåndsbetjent PDA
  Fullstendig oppgraderbar programvare
  Stiv pris
  Noe klumpete design
  Høyt strømforbruk
  Testkriterier Oppgitt Målt Snitt Vekttall Karakter Poeng
  Taletid med standardbatteri 4 t 0 min 4 t 5 min 4 t 3 min 8 5 40
  Lyttetid (standby) med standardbatteri 100 t 88 t 94 t 8 4 32
  Vekt med standardbatteri 157 g 154 g   10 2 20
  Design (Display, taster, form, antenne, belteklips) 10 5 50
  Brukervennlighet (Menysystem og funksjonstaster) 8 6 48
  Teknisk kvalitet (radiofølsomhet) 6 6 36
  Størrelse 155 cm3 10 3 30
  Tekniske finesser 10 6 60
  Skjerm 9 7 63
  Tilleggsutstyr 9 5 45
  Veil. pris inkl. moms 7990 kr. 4 2 8
  Infrarød
  ja
   
  Datamuligheter
  ja
   
  GSM 1800 (dual band)
  ja
   
  GSM 1900 (USA)
  ja
   
  Kategori (Start, Erfaren eller Proff-telefon)
  Proff
   
  Testkriterier Målt Vekttall Karakter Poeng
  WAP tekstmengde på skjerm 3 6 18
  WAP display, lesbarhet 1 6 6
  WAP Brukervennlighet, antall tastetrykk for pålogging 0 1 4 4
  WAP Internt minne 0 bytes 2 6 12
  WAP Antall bokmerker 0 1 6 6
  WAP Totalinntrykk 4 6 24
  Resultat 502

  Alle telefoner ITavisen/Telecom Revy tester plasseres i en av kategoriene Start, Erfaren eller Proff, avhengig av hvilken type bruker telefonen primært passer for. Vi gjør oppmerksom på at poengsummer ikke er sammenlignbare på tvers av disse kategoriene, ettersom testkriteriene er vektlagt forskjellig. Ønsker du å bestemme selv, prøv vår funksjon for å finne telefonen som passer best for deg.

  !
  Det utvikles stadig ny programvare til telefonen. Nye versjoner kan gi ytelser som fraviker fra vårt testresultat.