Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Napster kan bli TV-film

Starz Encore, som eier 15 betal-TV-kanaler i USA, jobber med et prosjekt ved navn Napster. Går alt etter planen, ender historien om Shawn «Napster» Fanning og vennene hans på skjermen.

napster film
Selv om det ennå ikke er klart om det virkelig blir noe av, er det ingen tvil om at historien om Napster appellerer Hollywoods manusforfattere.

Fanning var bare 18 år og hadde nettopp påbegynt sin utdannelse ved Northeastern University, da han skrev en kildekode som skulle det gjøre det mulig for kameratflokken å bytte musikkfiler på nettet.

Da 300.000 lastet ned programmet som «download of the week» kuttet han skolegangen for å utvikle Napster på fulltid.

Skapte kaos

På kort tid var programmet blitt et av Internetthistoriens mest populære, samtidig som det snudde den 40 milliarder dollar tunge musikkindustrien på hodet. Filutvekslingen ble så omfattende at det førte til kork i nettverkene, mens plateindustrien skrek av smerte og gikk til frontalangrep på Napster.

Avslutningen

Rettsaken mot Napster har så langt ført til at Napster ligger nærmest død, mens de prøver å stable på bena en abonnementstjeneste der kopiering av kopibeskyttet musikk skal foregå i lovlige former. For manusforfatteren kan det bli en utfordring å finne en god avslutning på filmen.

Det er ingen i Napsters hovedkvarter som vil bekrefte at de er i kontakt med Starz Encore. Manusforfatteren Scott Field skal imidlertid ha reist på kryss og tvers i USA for å intervjue venner og bekjente av Fanning, samt mennesker som har hatt befatning med selskapet.

Starz Ecore eier 15 betal-TV-kanaler i USA, som til sammen har rundt 74 millioner abonnenter. I tillegg til å vise alle de store Hollywood-suksessene, har selskapet også en betydelig egenproduksjon.