Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Nettbokhandel blir PC-butikk

Amazon.com vil selge PC’er på nettet, og tilby bøker til institusjonelle kjøpere som offentlige innkjøpere og byråer. Men de vil la en tredjepart utføre selve orderen.

Amazon
(Ill.: Amazon.com)
Amazon.com klarte i fjor å oppnå ett underskudd på rundt 4,5 milliarder kroner (4500000000 kroner). Men det skremmer tydelig vis ikke netthandelen, som nå satser på nye områder. Under et analytikermøte i Seattle tirsdag denne uken bekreftet økonomisjef i Amazon disse planene.

Dårlig inntjening

Amazon.com er verdens største nettbutikk, og startet opprinnelig i 1995 som en bokhandel på nett. Siden har selskapet vokst med enorm fart, frem til veksten skrubbet kraftig ved nyttårstider. For enkelte er Amazon blitt en målestokk for hvor langt e-handel kan nå.

Selskapet har aldri gått med overskudd, men den stadige veksten og investeringer i nye markeder har gjort det anskelig å få oversikt over hvilke verdier som egentlig finnes i selskapet. Analytikere er ikke særlig begeistret for Amazon-ledelsens vegring mot å komme med tall.

Få detaljer

Amazon ville heller ikke gi særlig mange detaljer rundt sitt forestående PC-prosjekt, men sier det vil være en tredjepart som skal utføre orderen. Hvilket merke Amazon vil satse på er heller ikke kjent. Analytikerne er imidlertid positive til ideen, der Amazon har lite å risikere, ettersom de i realiteten selger PC’ene på vegne av andre.

Amazon kuttet i januar 15 prosent av arbeidsstokken. Selskapet formidler også musikk, video og nedlastbar programvare.

Aksjekursen på Amazon.com gikk noe ned også etter at planene om PC-salg ble kjent, melder AP.