CanoScan 2400 (140)

Annonse


ITavisen.no tester CanoScan D2400U

Gamle fotoalbum er morsomme, men ofte er kopiene tæret av tidens tann. Er du da så heldig at du fortsatt har tilgang til negativene er det utrolig hva du kan få ut av bildene dine.

Nyttig programvare

CanoScan D2400U leveres med USB-tilkobling til PC, og er enkel å installere. På installasjons-CD’en ligger også en del nyttige programmer. Et av disse er Adobe Photoshop LE (Limited Edition), som gir deg mulighet til å gjøre en rekke justeringer og tilpasninger i bildet.

Et annet nyttig program er ArcSoft Photobase, som gjør det enklere å katalogisere og å finne igjen bildene du har lagret. Ellers følger OmniPage pro versjon 9.0 med, og dette er et program som benyttes når du vil skanne inn tekst for så å redigere denne teksten i en tekstbehandler (OCR – leser grafiske tegn og konverterer til tekstdokument).

Du får også med programmet Canon PhotoRecord, som gjør det enkelt å tilpasse bildene til utskrift.

Annonse


Imponerende resultat

ITavisen.no har testet skanneren med tilhørende ekstrautstyr for skanning av film. Dette ekstrautstyret består i et spesiallaget lokk med innbygget lyskasse. Lokket byttes med originallokket (bare løft det opprinnelige lokket rett opp) og kobles til et strømuttak bak på skanneren.

Når dette er gjort settes negativene inn i et tilhørende adapter, før de plasseres på glassplaten for skanning. Lokket har også en egen bryter som aktiverer den nødvendige programvaren.

Resultatet av skanningen ble overraskende bra. Resultatet ble sylskarpe bilder der små detaljer kan skaleres ganske mye opp før det går ut over resultatet. Gamle sort-hvitt bilder ble som nye. De ferdig behandlede bildene skrev vi ut på en Canon S800, og resultatet burde få timeslabben på hjørnet til å skjelve i buksene.

Optisk linse

CanoScan er en optisk skanner med 42-bit fargedybde. Den gir deg 2400 dpi uten videre, men D2400U kan også skanne helt opp til 4800-dpi. Det skjer ved at bildet skannes to ganger, den siste gangen med en ørliten forskyvning på sensorene. Canon benytter en egenutviklet vidvinkellinse som gir skarpe kopier helt ut i kantene.

CanoScan D2400U kan med rette kalles storebroren til den tidligere testvinneren D660U. Med høyere oppløsning og mulighet for skanning av flere formater er D2400U en skanner med appell både til profesjonelle brukere og amatører med høye ambisjoner.