Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Bredbånds-TV på hotellrommet

Ønsker du rask tilgang til nettet og et stort antall filmer på boksen hver kveld, kan du sjekke inn på et nytt hotell i Oslo.

Siemens hotell-TV
Det nye Oslo-hotellet med det kronglete navnet Golden Tulip Rainbow Hotel Opera ligger i Bjørvika, et steinkast fra tomta der den nye operaen skal bygges.

ITavisen.no blir tatt med opp i en av suitene. Prislapp: 4200 kroner pr. døgn. Og da er ikke en gang MPEG2-film til 60 kroner stykke og internettilgang til 30 kroner pr. påbegynt halvtime inkludert.

Glemmer du å logge deg av, vil taksameteret fortsette å gå. Men en funksjon som spør om du vil fortsette er i kjømda.

New York, Tønsberg og Oslo

Hotellet er det første i verden med denne typen tjenester. Først ute var et hotell i New York. I nær framtid vil hoteller i henholdsvis Tønsberg og Harstad bli koblet opp mot systemet, som leveres av Siemens.

I suiten er det flott utsikt over Oslofjorden. Men det er ikke utsikten vi har kommet for å se. Teknisk direktør Bjørn T. Haukaas i Siemens Norge trykker på fjernkontrollen, og vips! så spretter science fiction-filmen «X-men» opp på skjermen i full DVD-kvalitet.

Bare web

Videre i menyvalget ligger «Internett», som betyr web. Av sikkerhetsmessige årsaker er bare port 80 åpen, så tjenster som POP/MAPI- basert e-post, filnedlasting via FTP og nyhetsgrupper via Usenet er foreløpig utelukket.

Internettforbindelsen er også tilgjengelig via nettverkskort på medbrakt PC. Men fortsatt gjelder begrensningene.

Vi testet forbindelsen (som går via MCI) på Itavisen.nos speedometer, og oppnådde 1831 Kbit/s – så godt som nøyaktig det som blir lovet.

Film på 100 Mbit/s

Når det gjelder filmtilbudet, ligger dette foreløpig på en intern server i hotellet. Men etter hvert vil man knytte seg opp mot Filmbank i London, som har rettighetene på omtrent alt som kommer fra Hollywood.

Filmene går på interne linjer med 100 megabit per sekund, og streames på direkten. Når nye filmer skal lastes ned, har man god tid på seg, så dette kan like gjerne skje via Internett under mindre enn ideelle forhold.

Stikkord: internett