Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Trøtte Typer som mobil-film

FREDRIKSTAD (ITavisen.no):Om ikke NRKs seriefigurer Odd og Geir er trøtte nok, blir de garantert utslitte av å høre tegner-pappa Nielsens planer om kortfilmer på mobiltelefon, internasjonal lansering og helaftens langfilm.

Trøtte Typer
På festivalen Animerte Dager i Fredrikstad kunne serietegner Christopher Nielsen og NRKs Ingebjørg Torgersen i går for første gang vise frem en episode av To Trøtte Typer med engelsk tale – overbevisende prydet med behørige doser «fuckin’», «friggin’», og «bleedin’» av dyktige britiske skuespillere.

Langfilm

Den engelskspråklige episoden skal nå på turné rundt omkring til utenlandske TV-stasjoner, som ledd i planen om å selge To Trøtte Typer-konseptet internasjonalt.

Men planene for Odd, Geir og Kælle (den tredje trøtting) stopper ikke der. Et gedigent langfilmprosjekt er i full gang, og på utkikk etter finansiering – et prosjekt med en prislapp på godt over 30 millioner kroner.

Trøtt mobil

Samtidig er det planlagt å sende trøttingene fra Grønland ut til mobiltelefoner i de tusen lommer. I desember ble det eksperimentert med en online video-julekalender på NRKs hjemmesider, og det er denne typen korte videosnutter som vil være aktuelt å sende over mobilnettet, tror Nielsen.

– Jeg tror smertegrensen ligger på ca. ett minutt. 25-sekunders snutter funker godt på nettet, mobiltelefoner og PDA-er. Jeg ser for meg at en serie med snutter sendes ut, som folk kan samle på og more seg med. Kan vi få folk til å betale kanskje 16 kroner hver gang, mener jeg bestemt vi kan tjene penger på dette, sier Nielsen til ITavisen.no.

Den tekniske delen av den mobile satsingen overlater Nielsen & Co til selskapet MMC, som vil kunne boltre seg i de store arkivene med Trøtte Typer-animasjon.

Kælle som ringetone?

Det utelukkes heller ikke at vi vil få se de etter hvert beryktede slappfiskene i andre typer festlige tjenester på mobilen eller PDAen.

– Folk vil nok like at Kælle spretter opp på mobiltelefonen og sier «hei du du! Ta telefonen din da!» hver gang det ringer, selv om det nok kanskje vil være en plage på T-banen. Og naturligvis går man lei av slikt, som med ringetoner og logoer, men det vil komme nye generasjoner mennesker man kan utnytte spøker Nielsen.

Men blir det mer TV-serie, da?

– Når langfilmen er ferdig vil vi jo ha mengdevis av ny «harddisk-kapital», som vi håper vi kan bruke til å lage en ny serie med TV-episoder, sier Nielsen til ITavisen.no.