Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Microsoft raser mot gratisvare

Microsofts visedirektør Craig Mundie erklærte i natt krig mot Linux og annen gratisvare.

Linux vs Windows
De skarpe uttalelsene falt foran en forsamling vantro IT-studenter ved New York University, skriver MSNBC. Microsoft-direktøren fyrte heftig løs mot open source-distribusjoner som Linux, og mente at slikt både er en trussel mot opphavrett og sikkerhet.

Han hevdet også at mange gratisprogrammer er uferdige og ustabile, og dermed er både mer tidkrevende og usikre enn kjøpevare.

Han unnlot selvsagt å nevne at Microsoft den siste tida har satt noe som ligner på en verdensrekord i sikkerhetshull, og at stabiliteten i Windows-produkter på ingen måte er den beste.

Mundie konkluderte med at dersom gratis-kulturen griper om seg, vil programvareindustrien om kort tid lide samme skjebne som dotcom-bransjen. Det blir umulig å drive butikk hvis alle konkurrentene dine tilbyr de samme varene som deg gratis, mente han.