Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Media Player 8-beta er bare juks

Den såkalte «betaversjonen» av Windows Media Player 8 som dukket opp på nettet mandag er en ulovlig forfalskning, sier Microsoft.

Windows Media Player
Itavisen.no kunne i går melde om en uoffisiell Windows Media Player 8 beta 2, som dukket opp på en rekke nettsteder, og lot seg installere både på Windows 2000 og ME – dette til tross for at Microsoft tidligere har opplyst at Windows Media Player 8 kun vil fungere under Windows XP.

Media Player 8 er en del av XP

Microsoft har nå sett nærmere på den omtalte »betaversjonen», og kommet frem til at det dreier seg om en ufullstendig og uautorisert sammensatt programkode, som ikke engang er like funksjonell som gode gamle Media Player 7.

– Det er viktig å forstå at dette IKKE er Windows Media Player 8, og at funksjonaliteten i koden heller ikke tilsvarer WMP8, sier markedssjef Eva Fors i Microsoft til ITavisen.no.

Microsoft kaller ikke Media Player 8 for et selvstendig program, men som en «feature»» i det nye operativsystemet Windows XP. Medieavspilleren inneholder en rekke funksjoner som ifølge Microsoft rett og slett ikke vil fungere i andre operativsystemer.

Dette mangler i jukse-beta

Personen(e) som har spredt denne falske betaversjonen har rappet kildekode fra Windows XP Beta 2, og laget en separat programsnutt som tilsynelatende installerer Windows Media Player 8, hevder Microsoft. Microsoft sier videre at i tillegg til å være høyst ulovlig, vil dette programmet også mangle fungerende støtte for følgende funksjoner:

  • Integrert superrask CD-brenning
  • Omfattende muligheter for avspilling av DVD-plater
  • Tilknytting og støtte for bærbare enheter
  • Automatisk avspilling av eksterne enheter
  • Forbedret »Min musikk»-mappe, med nye funksjoner

Disse funksjonene krever altså teknologi som er unikt i Windows XP, og Microsoft tilbakeviser alle rykter om at Windows Media Player 8 kan fungere på andre eksisterende operativsystemer.

Naturligvis advarer programvaregiganten mot å laste ned og kjøre uautorisert programvare man ikke kjenner kilden til.