Annonse


Microsoft senker XP-kravene

Da den første betaversjonen ble lansert, skrev Microsoft i sine spesifikasjoner at 300 MHz Pentium II-prosessor og 128 MB RAM var minimumskrav for å kjøre det nye operativsystemet Windows XP. Nå foreligger de endelige spesifikasjonene.

Der heter det at 64 MB er minimum, men prosessorhastigheten er ikke oppgitt. Microsoft regner det tydeligvis som en selvfølge at maskiner som kjører forrige generasjon Windows, er Pentium II eller høyere.

Ukjente størrelser

For å kunne kalle en PC for XP-forberedt, må maskinen være sertifisert for og ferdig installert med Windows ME eller Windows 2000.

Foreløpig er det bare et fåtall og nokså ukjente PC-produsenter som har limt XP-lappen på produktene sine. Blant de som er første ute, er Lan Plus, Micron, Premmio, Systemax og Oki – ingen av dem så vidt vi vet representert i Norge under egne navn.

Lenker: