Microsoft research

Annonse


Webserver på SIM-kort

Microsoft researchDet betyr at du snart kan laste opp hele websider fra mobilen din, uten å ha tilkoblet PC eller PDA. Først og fremst regner Microsoft med at dette vil bety mye for betaling via mobil, skriver ZDNet.

Flere opplysninger

Ofte er det et sett av opplysninger som skal til for å kjøpe en vare eller tjeneste. Det holder ikke bare med navn, adresse og kortnummer. Det er først og fremst her det nye SIM-kortet kommer inn.

Ved hjelp av et utvalg tekstrubrikker kan varen og betalingsprosedyren spesifiseres i detalj – enten som forhåndslagret HTML-side, eller som skjema som fylles ut der og da.

Bruker SMS

Den knøttlille webserveren kalles WebCamSIM og er basert på Microsofts SmartCard-plattform. Ved hjelp av gode, gamle SMS sendes informasjonen fram og tilbake mellom mobiltelefonen og webservere på Internett.

Annonse


For å øke sikkerheten er en digital nøkkel lagret i SIM-kortet. Denne nøkkelen kan kjøper og selger bruke til å bekrefte en betaling eller bestilling over Internett via mobilen.

– En tyv som stjeler telefonen vil bli nødt til å gjette seg fram til både den ordinære SIM-koden og tilleggskoden for transaksjoner, sier Kai Rannenberg, som leder Cambridge-prosjektet.