Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Microsoft utsetter Bluetooth

Microsofts neste versjon av Windows for massemarkedet vil ikke støtte Bluetooth, opplyste talsmenn for selskapet denne uken.

Selskapet har foreløpig ikke interesse av å støtte en teknologi som ikke virker som den skal.

– Jeg tror ikke Bluetooth-teknologien er tilstrekkelig moden når XP lanseres, sier Carl Stork, talsmann for Windows.

Vil ikke hindre lansering

– Vi vil ikke selge noe som ikke fungerer. Bluetooth har simpelthen ikke den nødvendige kvaliteten.

Den manglende støtten for Bluetooth i Windows vil imidlertid ikke hindre stasjonære, bærbare og håndholdte datamaskiner i å lage Bluetooth-kompatible systemer. Men det vil gjøre det mer komplisert for brukerne av Windows å lage slike trådløse løsninger.

Kjempeflopp

Nyheten fra Windows kommer i kjølvannet av den gedigne Bluetooth-floppen en hel verden var vitne til under CeBIT-messen i Hannover forrige uke, da 100 dingser utstyrt med den trådløse teknologien ikke klarte å utveksle en eneste bit.

Det som skulle være verdens største fesjå for den fantastiske trådløse virkelighet, ble isteden en av tidenes beste anti-reklamekampanjer.

En del ekstraarbeid

Eksperter hevder at Bluetooth ikke er én standard, men at man her har å gjøre med nærmere ti ulike spesifikasjoner. Før de ulike brikkene snakker sammen, har teknologien ingen fremtid.

– Manglende støtte fra Windows vil ikke nødvendigvis være noe hinder for å lansere teknologien. Det vil bare føre til en del ekstraarbeid for oss, sier Steve Andler i Toshiba America Information Systems.

– Microsofts beslutning er uheldig for bransjen, men vil ikke i det vesentlige endre noe.

Talsmenn for Bluetooth-produsentene innrømmer at mye gjenstår før Bluetooth kan lanseres for forbrukerne.