Annonse


Microsoft utsetter Bluetooth

Selskapet har foreløpig ikke interesse av å støtte en teknologi som ikke virker som den skal.

– Jeg tror ikke Bluetooth-teknologien er tilstrekkelig moden når XP lanseres, sier Carl Stork, talsmann for Windows.

Vil ikke hindre lansering

– Vi vil ikke selge noe som ikke fungerer. Bluetooth har simpelthen ikke den nødvendige kvaliteten.

Den manglende støtten for Bluetooth i Windows vil imidlertid ikke hindre stasjonære, bærbare og håndholdte datamaskiner i å lage Bluetooth-kompatible systemer. Men det vil gjøre det mer komplisert for brukerne av Windows å lage slike trådløse løsninger.

Annonse


Kjempeflopp

Nyheten fra Windows kommer i kjølvannet av den gedigne Bluetooth-floppen en hel verden var vitne til under CeBIT-messen i Hannover forrige uke, da 100 dingser utstyrt med den trådløse teknologien ikke klarte å utveksle en eneste bit.

Det som skulle være verdens største fesjå for den fantastiske trådløse virkelighet, ble isteden en av tidenes beste anti-reklamekampanjer.

En del ekstraarbeid

Eksperter hevder at Bluetooth ikke er én standard, men at man her har å gjøre med nærmere ti ulike spesifikasjoner. Før de ulike brikkene snakker sammen, har teknologien ingen fremtid.

– Manglende støtte fra Windows vil ikke nødvendigvis være noe hinder for å lansere teknologien. Det vil bare føre til en del ekstraarbeid for oss, sier Steve Andler i Toshiba America Information Systems.

– Microsofts beslutning er uheldig for bransjen, men vil ikke i det vesentlige endre noe.

Talsmenn for Bluetooth-produsentene innrømmer at mye gjenstår før Bluetooth kan lanseres for forbrukerne.

Annonse