Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Rable i handa – lagre på PC

Hannover/CeBIT: Seiko lanserer under årets CeBIT den stiligste kulepennen jeg har sett til nå. Samme hva du skriver på, havner teksten i PDA’en.

SmartPad digital penn
Det hele ser nesten nifst ut. Jeg river et ark av blokken og skribler ned en signatur. Før jeg har løftet pennen fra papiret ser jeg en tro kopi på skjermen til Palm’en ved siden av. Den er riktig nok noe mindre enn originalen, men når vi forstørrer den opp fremstår den klart og tydelig på skjermen.

Magnetfelt og IrDA

Komplett sett består av en mappe med skrivepapir, en elektronisk kulepenn med blekkpatron, en Ir sender og en PDA med Palm OS. Under papiret ligger bildet av et tastatur. Dette kan betjenes med den medfølgende pennen, dersom du vil legge inn tekst i andre applikasjoner. Ir porten brukes for å overføre signalet til PDA’en.

Skriv som du pleier

Det spesielle er at pennen faktisk ser ut som en penn. Den skriver som en penn, men har altså et batteri. I bruk setter den opp et magnetfelt som gjør at den alltid vet hvordan den beveger seg, og dermed kan skriften kopieres inn på PDA’en. Batteriet skal i følge produsenten tåle 3 måneders normal bruk.

Når du har skrevet med pennen blir kopien av arket du skrev på lagret som vedlegg til et notat. Du kan ha 16 sider tettskrevet tekst knyttet til hvert notat. Når du så synkroniserer kan du hente opp disse sidene på PC’en og lese skriften i god kvalitet.

Oppfinnelsen kalles SmartPad 2e og skal allerede være klar for markedet. Prisen i Norge er ikke bestemt, men i USA koster den 180 dollar, eller drøyt 1.600 kroner.