Compaq flatskjerm TFT500

Annonse


Compaq sparker 5000

Compaq flatskjerm TFT500Tidligere denne uka sa Motorola opp 7000, og selskaper som Cisco og Intel har også varslet oppsigelser. IT-bransjen er i krise, selv om ekspertene strides om hvor dyp og langvarig den er.

Omlegging

Compaq hadde budsjettert med resultat på 86 milliarder kroner, men ser nå ut til å lande på 82 milliarder. I tillegg er selskapet i gang md en større omlegging som vil koste et sted mellom 1,1 milliarder og 1,3 milliarder kroner.

Denne omleggingen innebærer blant annet en sammenslåing av selskapets bedrifts- og forbrukerdivisjon. Det innebærer at produksjonen av PC’er rettet mot bedriftsmarkedet skal koordineres med produksjonen for privatmarkedet.

Bedrift og privat

Grunnen er at selskapet nå erkjenner at privatbrukere ønsker seg minst like kraftige PC’er som større bedrifter. Dette har mye med spillmarkedet å gjøre, som til dels etterspør kraftigere maskiner enn tradisjonelle kontorbedrifter gjør.

Annonse


Nye sjefer

Omleggingen fører til flere endringer i toppledelsen. Blant toppsjefer som nå må gå fra de nåværende jobbene sine er økonomidirektør Jesse Greene og toppsjefen for den nåværende privatmarked-divisjonen, Mike Larson.

Ingen av deler imidlertid skjebne med de 7000 på gulvet. Greende blir direktør for strategisk planlegging og Larson blir nestleder i det nye selskapet, som får navnet Acess Business Group.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse