Annonse


Philips får ørene til å flagre

Da ITavisen.no omtalte Philips Acoustic Edge i november i fjor, var kortet ukjent for både Philips Norge og Philips’ svenske Norden-kontor. Heller ikke på hjemmesiden www.philips.com, fantes det noen informasjon om lydkortet.

Fulle av lovord

I november hadde nemlig de første amerikanske anmelderne allerede prøvd kortet, og var fulle av lovord: – Det er det aller beste lydkortet jeg har vært borti. Det dytter SoundBlaster Live! Pro ned fra taket.

Teknologien som simulerer og forsterker surround-lyden er revolusjonær. Andre kortprodusenter må ta seg sammen for å lage noe liknende, skrev Gamers Depot.com.

Dolby Digital til halv pris

Philips Acoustic Edge er et surroundlyd-kort i toppklassen. I mai kommer det endelig til Europa og Norge. Egentlig er det snakk om tre nye kort: Acoustic Edge med Dolby Digital 5.1-kanals lyd for spill, musikk og filmer, Seismic Edge som krever digital dekoder for å avspille Dolby Digital, og det enkle, firekanals kortet Rythmic Edge. Listeprisen er henholdsvis 1350, 900 og 715 kr med moms.

Annonse


Den nærmeste konkurrenten til Philips Acoustic Edges er Creative Sound Blaster Live Platinum 5.1. Det koster 2300 -2600 kr i nettbutikkene, og er altså dobbelt så dyrt.

Kinolyd fra PC-en

Acoustic Edge forvandler PC-en til et hjemmekinoanlegg med 5.1-avspilling av MP3, MIDI, musikk-CD, dataspill og DVD-filmer uten at du trenger dekoder.

For å oppnå kinolyd må PC-en være utstyrt med en god senterhøyttaler, to sidehøyttalere i front, to sidehøyttalere bak, samt eventuelt subwoofer.

Virtuell surround med to høyttalere

Teknologien, som kommer fra hollandske Qsound Labs, kan også gjenskape virtuell surroundlyd med hodetelefoner eller bare to stereohøyttalere. Philips-kortet kan dessuten vrenge 3D-lyd ut av lydkilder som i utgangspunktet mangler surround-lyd, som spill, musikk-CD-er og MP3-filer.

– Bedre enn SoundBlaster Live! Pro

– Selv det rimelige Rhythmic Edge-kortet med to stereohøyttalere gir en forbløffende effekt, skriver Gamers Depot.com. Lyden fra MP3-filer og dataspill vandrer tydelig framover og bakover i rommet. Du griper deg i stadig å vri på hodet for å høre hvor lyden kommer fra. I følge Gamers Depot er Rhythmic Edge mer levende enn SoundBlaster Live! Pro.

Platinum 5.1 vs. Acoustic Edge

Nå har amerikanske PCWorld.com sammenliknet Philips Acoustic Edge med Creative Sound Blaster Live Platinum 5.1. Platinum 5.1 består også av en modul i en brønn i fronten av PC-en med kontakter for analoge og digitale lydkilder. Du slipper å krype bak PC-en, for å koble til hodetelefonen. Kortet har dessuten fjernkontroll for DVD-stasjonen, og følges av masse spill og programvare. Det er en flott løsning.

Philips Acoustic Edge har færre tilkoblingsmuligheter og mindre programvare, men koster bare halvparten så mye.

Romlyd selv i stereo

Amerikanske PC World skryter av lydgjengivelsen fra begge kortene. Det er liten forskjell. Høyttalerne har mye mer å si. Philips-kortet gir ikke fullt så tydelig 5.1-lyd, men når det emulerer surround-lyd med bare to høyttalere, presterer Philips-kortet en overbevisende effekt, mener amerikanske PC World.

Creative Labs eller Philips?

Hvis du ikke har behov for så mange lydinnganger som Platinium 5.1 kan tilby, bør du så absolutt låne et øre til Philips Acoustic Edge når det kommer til Norge i mai.Begge kortene støtter EAX (posisjonsbestemt surroundlyd), noe som løfter spillopplevelsen til taket!

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse