Annonse


Handspring sterkere i Norge

Fredag undertegnet MCOM AS og Handspring International BV en avtale som gjør MCOM AS til eksklusiv Handspring-distributør.

– Jeg føler det som om vi har fått Coca Cola-agenturet! Handspring er et høyprofilert merkenavn, og markedet for håndholdte PC-er vokser voldsomt, sier daglig leder Håvard Vinsrygg hos MCOM AS i Oslo.

I fjor ble det solgt 77.000 lomme-PCer i Norge. I år venter mange en fordobling.

I salg om 10 dager

Lomme-PC-spesialisten Idedata.no har de siste månedene solgt Handspring i sin nettbutikk, men den amerikanske produsenten har ikke tidligere hatt norsk distributør. Idedata vil fortsette å selge Handspring-apparater, men nå som MCOM-kunde.

Annonse


– Vi regner med å begynne å levere apparatene allerede om en 10 dagers tid, sier Vinsrygg.

Fra 2.200 til 5.700 kr

MCOM leverer fire Handspring-modeller i Norge: Visor, Visor deLuxe, Visor Platinium og den eksklusive Visor Prism med fargeskjerm til priser fra 2.200 til 5.700 kr, med moms.

Med det første kommer den nye, sylslanke toppmodellen Handspring Visor Edge.

– Visor Platinum som er 50 prosent raskere enn deLuxe-modellen, og Visor Prism med fargeskjerm, kan bli populære i Norge. Nordmenn vil jo gjerne ha det beste, sier Vinsrygg.

Palm-gründerne

Handspring Inc. ble etablert i 1998 av Jeff Hawkins og Donna Dubinsky, de samme som utviklet den aller første PalmPilot i 1994. I USA har Handspring 25 prosent av markedet, Palm har 65, mens Pocket PC-ene til sammen står for knappe 10 prosent.

Også Handspring bruker operativsystemet Palm OS.

Lomme-PC med GSM-telefon

Til forskjell fra konkurrentene har Handspring omfattende utbyggingsmuligheter med sine Springboard-moduler for back up, spill, kamera og mye mer. Bluetooth er underveis.Til sommeren kommer VisorPhone til Norge, en Springboard-modul som forvandler den håndholdte PC-en til en GSM-telefon!

– Jeg ser ikke bort fra at VisorPhone vil bli solgt sammen med mobilabonnent fra Sense, Telenor Mobil eller NetCom, sier Haavard Vinsrygg.

Suksess med ComOne

MCOM håper å selge 7.000 Handspring-apparater det første året.

– Det er kanskje et beskjedent salgsmål, men vi bruker jo litt tid på å komme i gang, sier Vinsrygg.

– Grunnlaget er der, men vi har en stor jobb å gjøre. Alle våre tidligere agenturer har vi bygd opp fra scratch. Det mest kjente er kanskje ComOne, PCMCIA-kortet med både modem, GSM-modem, ISDN og nettverk på ett, eneste kort for bærbare PC-er.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse