Annonse


Microsoft i alle mobiler?

Dagens mobiltelefoner leveres med ulik programvare. Noen telefoner har WAP, andre har animerte logoer, POP3 e-post eller ringelydgenerator. I hver ny generasjon av mobiltelefoner dukker det opp nye finesser som skal gjøre telefonen litt mer anvendelig.

Smart SIM

Men går det slik Microsoft vil kan du snart glemme stadig telefonbytting. Selskapet planlegger å bake sin egen software inn i en helt ny type SIM-kort. Disse kortene vil i følge i følge Microsoft gjøre det mulig å kjøre alle de programmene som en ellers vil kunne bygge inn i selve telefonen.

Kundelojalitet

Fordelen for operatørene er åpenbar. I dag kan de ikke lansere en ny tjeneste uten at mobilprodusentene lager håndsett som har riktig programvare innbygget. Med Smart-SIM kan de legge programvaren på sine egne kort, og dermed oppnå to ting;

Brukeren kan velge det håndsettet han eller hun liker best, så operatøren behøver ikke subsidiere apparatene for å få kunder. Med egne tjenester på SIM-kortet (Outlook, Windows CE osv) blir det mindre attraktivt å bytte operatør.

Annonse


Billig oppgradering

De smarte SIM-kortene har i dag en prosessorkraft på 64K, men det er forventet at dette vil dobles hver 18 måned, sier Mike Dusche, produktsjef for Microsoft Smartcard. Det jobbes også med en løsning der vi ikke en gang trenger å bytte SIM-kort for å få nye applikasjoner i telefonen. Koblet til en PC vil programvaren kunne trekkes og slippes direkte på simkortet, sier Duche.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse