Annonse


Motorola med UMTS i miniutgave

Under et intervju med Bob Shukai, 3G Ram Director i Motorola, fikk ITavisen.no se to prototyper på Motorolas UMTS-terminaler.

Den ene var omtrent på størrelse med Timeport 260 og kom med et kamera for video og bilde-opptak på topp foran. Den øverste delen av telefonen, der dette kameraet befant seg, kunne snus rundt, slik at man for eksempel kan snakke inn i høytalerne til telefonene, mens man tar et bilde foran seg.

Større vedlegg

Den andre var omtrent halvparten i størrelse.

– De typiske prototypene man ser på UMTS-terminaler viser noen dingser som er større enn vanlige telefoner. Vi mener det vil være marked for UMTS-applikasjonene på mindre terminaler, sier Shukai.

Annonse


Motorola er ikke enige med dem som mener vi vil se lite forskjell på GPRS-terminaler og de første UMTS-terminalene.

Blant de applikasjonene vi vil se først med UMTS er større vedlegg på meldinger som enten ikke kan sendes på GPRS eller vil være for store til å laste ned særlig raskt.

– Du vil kunne sende og vedlegge dokumenter som MP3-filer og Power Point på UMTS, sier Bob Schukai, 3G Ram Director, Motorola.

Ønsker ikke farge

Mens vi fortsatt venter på GPRS-terminaler fra Nokia og Ericsson, kommer Motorola nå med enda flere modeller etter å ha vært først ute allerede i juni i fjor med sin Timeport 260.

– Hver dag er det en ny operatør et eller annet sted som lanserer GPRS. De er klare og vil gjerne ha større bredde på GPRS-telefoner, sier han i et intervju med ITavisen.no.

På spørsmål hvorfor Motorola ikke lanserer flere GPRS-telefoner enn Accompli 009 med farge-skjermer, sier Shukai at undersøkelser den amerikanske mobilprodusenten har foretatt viser at forbrukere ikke er så interessert i å ha farge-skjermer nå av to grunner: mangel på innhold som bruker farger og at farge-skjermer vil koste mer og dermed blir terminalene dyrere.

– Mange forbrukere vil ikke betale den ekstra prisen, sier han.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse