Legofigur

Annonse


Mobilsalg tar lekene fra barna

LegofigurFjorårets rekordsalg av mobiltelefoner og små håndholdte enheter førte til at leketøysindustrien ikke fikk levert mikrobrikker til sine nye “intelligente leketøy”. Leketøysfabrikanter har derfor vært nødt til å bestille lang tid i forveien for å forsikre seg om at lekene får den nødvendige brikke-teknologien.

På bedringens vei

En talsmann for den amerikanske leketøysfabrikanten Mattel sier at de har endret produksjonen slik at de raskt kan skifte til andre brikke-produsenter.

Situasjonen er imidlertid på bedringens vei, ettersom salget av mobiler og PDA har kjølnet en smule. Hasbro, som for 8 måneder siden meldte at de ville tape nesten en milliard kroner på chip-mangelen, satser nå på at den vesle hi-tech-tigeren I-Cybie skal rette opp situasjonen.

– Selvfølgelig er vi spente på situasjonen – det kan fortsatt skje mye med leveringen av mikrobrikker, men situasjonen ser en smule lysere ut, kommenterer Alan Hasselfeld i Hasbro.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse