Annonse


Mer nazi-trøbbel for Yahoo!

Yahoo! tapte på alle punkter da den Paris-baserte League Against Racism and Anti-Semitism (Licra) og to andre antirasistiske organisasjoner i fjor høst halte den amerikanske nettgiganten for fransk rett. Nå er det duket for nye runder om tvisten i det amerikanske rettssystemet.

Den franske dommeren ga saksøkerne medhold i at salget av nazi-effekter på auksjonstjenesten var støtende og i strid med fransk lov. Blant effektene som var til salgs på Yahoo!s auksjonstjeneste var tomme Zyklon B-gasshylser fra tyske konsentrasjonsleire.

Ville sloss videre

Nettselskapet gjorde som retten ba om i januar, men benektet at de fjernet nazi-effektene for å tilfredstille fransk rett. Samtidig lovte Yahoo! nødvendige juridiske skritt for å få dommen erklært ugyldig.

Kort tid etter at Yahoo! fjernet effektene brakte selskapet tvisten inn for en domstol i California, og nå svarer Licra med et rettsfremlegg til samme domstol.

Annonse


– Jeg skjønner ikke hvorfor Yahoo! insisterer på å fortsette denne kampen etter at de allerede har endret sin auksjonspolitikk. Det får meg til å lure på om deres hensikter er ærlige, sier Licras advokat, Ronald S. Katz, til Upside.com.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse