Big Brother kamera

Annonse


Se bildene fra BigBrother

Big Brother kamera(Denne artikkelen er oppdatert 26.02.01. Først publisert: 18. januar kl. 14.28.)
ITavisen.no var for en måned siden på en ekslusiv reportasje i BigBrother-huset. Nedenfor får du artikkelen og bildene fra vårt besøk.

– Det er klart vi håper på noe a lá sveitsiske Nadim, som tok med seg tre damer i dusjen. Ingen av dem visste om hverandre, forteller prosjektleder Lasse Berner i TVNorge.

TVNorge håper selvsagt at BigBrother skal bli en 100 dagers opplevelsesfest med intriger, kjærlighet, krangler og sex i dusjen. Erfaringen fra andre land har vist at pikante detaljer fra et hus med ti innesperrede personer trekker enormt mange seere til fjernsynskjermene og Internett og gir god avkastning i form av dyre telefon- og mobiltjenester.

Full dekning

Prosjektleder Lasse Berner prøver dusjen – som nok vil bli populær blant surferne

For å fange det pikante har TVNorge utstyrt BigBrother-huset på Fornebu med ikke mindre enn 28 kameraer og 60 mikrofoner. Ikke så rent lite tatt i betraktning at grunnflaten er på 120 kvadratmeter, med en tilsvarende stor hage. Finurlig plassering av kameraer og mikrofoner sørger for at det ikke finnes en eneste liten flekk der deltakerne kan stikke seg bort og være helt for seg selv. Uansett hvor de snur og vender seg, er de fanget opp av et kamera og en »lydkanon».

Annonse


– Ikke engang OL hadde så mange kameraer, opplyser Berner. – Dessuten har vi et web-team på 4 personer som skal sørge for oppdateringer på Internett døgnet rundt. Og skjer det noe spennende, vil det være mulig for seerne å abonnere på en SMS-tjeneste som varsler om sex, slåssing og festlige sammenkomster i badstuen.

Spylines

Alt de ti deltakerne gjør i løpet av de 100 dagene, sendes selvsagt live på Internett (www.bigbrother.no), der man kan følge den generelle sendingen, eller velge å følge utvalgte deltakere via såkalte »spylines». Gjennom en »spyline» kan Internett-kikkerne følge mikrofonene til hver enkelt av de innesperrede og få med seg alt de sier, uansett hvor de beveger seg i huset.

Men det blir langt fra billig å følge med på de innesperrede deltakernes eskapader i dusjen, stua, kjøkkenet, senga, badstuen, doen eller andre steder de skulle forsøke å stikke seg bort. for å følge en »spyline» må man ringe et bestemt 829-nummer (dersom sjefen din ikke har vært smart nok til å stenge dette), noe som vil koste ti kroner i minuttet.

Forsøk på å forkle den skjulte mikrofonen som uskyldig fuglekasse

For TVNorge har hele herligheten en prislapp på 30 millioner, noe de nok regner med å få tilbake med renter når folk for alvor begynner å fatte interesse for det som skjer i det vesle, tettpakkede huset. For å sikre at flest mulig får med seg alt, har de bygget opp et egne nettverk med en båndbredde på 6Mbit/s og 60 telefonlinjer. Kapasiteten er stor nok til at hele 5000 kikkere vil ha mulighet til å få med seg sendingene over Internett samtidig.

Hele 3.500 har søkt om å få være med som deltakere i programmet. Av disse plukkes det ut 400 som blir tatt inn til førstegangsintervju. Av disse blir 50 testet av lege, psykiater og psykolog, før de blir sperret inne i over tre månder.

Det trengs en del monitorskjermer for å holde kontroll på 28 kameraer og 60 mikrofoner

Lasse Berner og kompani har fremdeles litt å ordne på kjøkkenet

Norges mest overvåkede hus


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse