Elmore Leonard

Annonse


Nye mordgåter på nett

Elmore LeonardFans av den aldrende krim-mesteren må ty til nettet for å finne hans nye roman “Fire in the Hole”. Boken lanseres på nettstedet Contentville.com den 17. januar, til en pris av syv dollar – rundt 60 norske kroner.

Elmore, som har stått bak en hel rekke hardkokte romansuksesser i USA, er i Norge mest kjent for bøkene bak Hollywood-suksessene “Get Shorty” med John Travolta og “Out of Sight” med George Clooney og Jennifer Lopez.

– Han befant seg mellom foreleggere, og agentene hans var virkelig interessert i å teste e-markedet, sier Heather Byer, sjefredaktør for Contentville, til AP.

Veteranen Leonard kan ikke selv nyte den endelige utgaven av e-boken. Han har nemlig ikke PC.

Annonse


– Jeg føler ikke at e-boken skiller seg nevneverdig fra en for vanlig publisering – med unntak av det faktum at jeg ikke får lest den, sier Leonard i en uttalelse.

Mange krimforfattere på nett

Stephen King lanserte e-føljetongen “Riding the Bullet” mars i fjor, som den første forfattercelebriteten som publiserte nytt materiale eksklusivt på internett. Mer enn 400.000 mennesker var innom hans nettsted og nettbaserte bokhandlere på jakt etter første kapittel bare i løpet av de første 24 timene.

Siden har størrelser som den britiske thriller-forfatteren Frederick Forsyth, svenske Jan Guillou og norske Ingvar Ambjørnsen annonsert lanseringer på internett før salg i tradisjonelle kanaler.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse