Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Nye mordgåter på nett

Vi kjenner ham best som mannen bak «Get Shorty» og «Out of Sight». Elmore Leonard debuterer i elektronisk format neste uke.

Elmore Leonard
Fans av den aldrende krim-mesteren må ty til nettet for å finne hans nye roman «Fire in the Hole». Boken lanseres på nettstedet Contentville.com den 17. januar, til en pris av syv dollar – rundt 60 norske kroner.

Elmore, som har stått bak en hel rekke hardkokte romansuksesser i USA, er i Norge mest kjent for bøkene bak Hollywood-suksessene «Get Shorty» med John Travolta og «Out of Sight» med George Clooney og Jennifer Lopez.

– Han befant seg mellom foreleggere, og agentene hans var virkelig interessert i å teste e-markedet, sier Heather Byer, sjefredaktør for Contentville, til AP.

Veteranen Leonard kan ikke selv nyte den endelige utgaven av e-boken. Han har nemlig ikke PC.

– Jeg føler ikke at e-boken skiller seg nevneverdig fra en for vanlig publisering – med unntak av det faktum at jeg ikke får lest den, sier Leonard i en uttalelse.

Mange krimforfattere på nett

Stephen King lanserte e-føljetongen «Riding the Bullet» mars i fjor, som den første forfattercelebriteten som publiserte nytt materiale eksklusivt på internett. Mer enn 400.000 mennesker var innom hans nettsted og nettbaserte bokhandlere på jakt etter første kapittel bare i løpet av de første 24 timene.

Siden har størrelser som den britiske thriller-forfatteren Frederick Forsyth, svenske Jan Guillou og norske Ingvar Ambjørnsen annonsert lanseringer på internett før salg i tradisjonelle kanaler.